Musasopin muskarissa voit osallistua tunneille missä vain ja milloin vain! Sovellus tuo muskaritunnit ja lauluvideot mukaasi kotisohvalle, automatkoille ja mökkireissuille.

Muskaritunteja voi katsoa koko perheen voimin, mutta sovellus on suunniteltu niin, että sen käyttö onnistuu lapselta myös itsenäisesti noin 3-vuotiaasta alkaen.

Voit käyttää sovellusta kaikilla puhelimilla ja tableteilla sekä tietokoneen ja älytelevision kautta.

Sovellus sisältää mukaansatempaavia muskaritunteja sekä ikivihreiden lastenlaulujen laulupankin. Sieltä löydät kaikki lemppariklassikot, kuten Viisi pientä ankkaa ja Elefanttimarssi. Lisäksi katsottavissa olevien muskarituntien kaikki laulut löytyvät sovelluksesta myös omina yksittäisinä videoinaan – sellaisia tilanteita varten kun vakava korvamato iskee!

Sovellukseen ilmestyy kuukausitilaajille joka torstai uusi muskaritunti katsottavaksi.

Musasopin muskari ei ruuhkauta sähköpostilaatikkoasi uutiskirjeillä, vaan kaikki tiedotus tapahtuu Musasopin somessa. Seuraamalla meitä joko Instagramissa tai Facebookissa, saat tuoreimmat tiedot kaikesta Musasopin toiminnasta ja mm. etukäteistietoa tulevista muskaritunneista!

Sovellus on ilmaiseksi ladattavissa ja pääset katsomaan videoita saman tien.

Kun haluat käyttöösi kaikki muskaritunnit ja joka viikko ilmestyvät uutuudet, rekisteröidy Musasopin muskarilaiseksi!
Luo tunnukset, lisää luottokorttisi tiedot ja muskarijäsenyytesi aktivoituu välittömästi.

Uutena muskarilaisena saat automaattisesti kuukauden ilmaista katseluaikaa,
sen jälkeen muskarin kuukausimaksu on 5,90€. Tilauksen voit perua milloin vain.

Lisätietoa

Lahjakortilla muskariin?

Musasopin muskarisovellukseen on mahdollista ostaa myös lahjakortti. Lahjakorteissa on valittavana 1, 3 tai 6 kuukauden pituinen muskaritilaus. Lahjakorttiostoksille pääset tästä.

Lahjakortin käyttäminen uutena muskarilaisena:
Siirry sivulle app.musasoppi.fi ja klikkaa ’Rekisteröidy’. Syötä sähköpostiosoitteesi, valitsemasi salasana ja lahjakortissa lukeva koodi. Tilauksesi alkaa heti, se on voimassa lahjakortin voimassaolon ajan ja päättyy automaattisesti sen loputtua. Luomasi tunnukset jäävät voimaan ja voit tulevaisuudessa aloittaa oman muskaritilauksen klikkaamalla sovelluksen etusivulla ’Asetukset’ ja ’Hallinnoi tilausta’.

Lahjakortin käyttäminen, jos sinulla on jo muskaritunnukset:
Siirry sivulle app.musasoppi.fi ja kirjaudu tunnuksillasi. Klikkaa sovelluksen etusivulla ’Asetukset’ ja ’Lunasta lahjakortti’. Mikäli sinulla on voimassaoleva muskaritilaus, se muuttuu maksuttomaksi lahjakortin ajaksi ja jatkuu taas automaattisesti lahjakortin päätyttyä. Jos tilauksesi ei ole voimassa, se aktivoituu lahjakortin voimassaolon ajaksi, mutta päättyy automaattisesti lahjakortin loputtua.

Lue lisää Piilota

Miten Musasopin muskari toimii?

Musasopin muskari on PWA (progressive web application) -sovellus. Tämä tarkoittaa sitä, että itse muskari sijaitsee verkkosivulla, mutta on helposti ladattavissa laitteesi työpöydälle, jonka jälkeen sitä käytetään mobiilisovelluksen tapaan. Aloita vierailemalla sivulla app.musasoppi.fi. Kotinäytölle lataaminen onnistuu kaikilla puhelin- ja tablettimalleilla helposti painamalla sovelluksen etusivun ylälaidassa olevaa painiketta. Selaimestasi riippuen lataus käynnistyy joko automaattisesti tai viimeistään kahdella klikkauksella ohjeita seuraamalla. 

Mikäli saavut sovellukseen suoralla linkillä Instagramista tai Facebookista, jotta saat ladattua sovelluksen, tulee sivu ensin avata nettiselaimella. Tämä tapahtuu painamalla näytön ylänurkasta kolmea pistettä ja valitsemalla ”Avaa selaimessa” tai ”Avaa sovelluksella Chrome”.

Halutessasi voit myös käyttää Musasopin muskaria tietokoneesi tai älytelevisiosi selaimella. Jos käytössäsi on Chromecast, sovellusnäkymän voi myös heijastaa televisioon sen avulla. Tätä varten avaathan muskarin puhelimesi Chrome-selaimella.

Mobiilisovelluksesta poiketen, koska PWA-sovellus sijaitsee verkossa, se ei vaadi sinulta koskaan päivittämistä vaan on joka hetki ajan tasalla, eikä myöskään vie tilaa laitteeltasi.

Näytä vastaus Piilota

Kenelle Musasopin muskari sopii?

Musasopin muskarituntien sisältö on suunniteltu alle kouluikäisten lasten mielenkiinnonkohteita silmällä pitäen, mutta muskariin osallistumisella ei ole ala- eikä yläikärajaa! Tunneilla harjoiteltavat taidot on taitotasoltaan kohdennettu noin 3-5-vuotiaille lapsille, mutta myös nuoremmat hyötyvät ja viihtyvät muskarituntien parissa.

Musasopin muskarisovellus on suunniteltu niin helppokäyttöiseksi, että sen käyttäminen onnistuu itsenäisesti noin 3-vuotiaasta alkaen. Lapsen itsenäistä muskarisurffailua varten suosittelemme lataamaan sovelluksen puhelimen tai tabletin kotinäytölle, jolloin sovelluksesta ei pääse harhautumaan muille sivustoille. Yhdessä vanhemman kanssa sovellusta voi käyttää myös tietokoneella tai älyTV:n selaimella.

Ethän jätä lasta valvomatta, vaan pidät pientä musikanttia silmällä myös muskarisurffailun ajan.

Näytä vastaus Piilota

Mitä Musasopin muskari sisältää?

Musasopin muskarissa pääset katsomaan sekä teemallisia muskaritunteja että yksittäisiä lauluvideoita. 

Muskaritunnit jakautuvat mukaansatempaaviin teemoihin, joista jokaisesta julkaistaan kolme noin vartin mittaista videotuntia. Tunnit ovat tarinallisia laulukokonaisuuksia, jotka sisältävät muun muassa musiikkiliikuntaa, laulamista ja soittamista. Muskariopetus etenee tavoitteellisesti opettaen lapselle leikin ja satujen varjolla monipuolisesti musiikillisia taitoja. Osallistumiseen ei tarvita soittimia, vaan soitannolliset osuudet on aina mahdollista toteuttaa kotoa tutuilla välineillä, kuten ämpärirummulla ja maustepurkkimarakassilla. Tunneilla johdatetaan sadun ja muskarin maailmaan lämminhenkisillä lavasteilla, jotka jokaisen on mahdollista halutessaan toteuttaa myös kotona. Omat pehmolelut ovat tervetulleita mukaan muskarikavereiksi, sillä myös videoilla vilahtelee pehmohahmoja. Musasopin muskarilaisille ilmestyy uusi muskaritunti vuoden jokaisella viikolla ja kaikki muskaritunnit ovat katsottavissa aina vähintään kolmen kuukauden ajan.

Yksittäisiä lauluvideoita löytyy Musasopin muskarista kahdenlaisia: ikivihreitä lastenlauluja ja muskaritunneilta tuttuja lauluvideoita. Ikivihreät laulut löytyvät sovelluksesta pysyvästi, mukaan klassikkolistalle ovat päässeet muun muassa Elefanttimarssi ja Viisi pientä ankkaa. Näiden ikisuosikkien lisäksi kaikkien sovelluksessa julkaistavien muskarituntien kaikki laulut ovat nähtävillä myös omina yksittäisinä videoinaan. Nämä muskarilaulut uudistuvat, kuten muskaritunnitkin: joka viikko ilmestyy katsottavaksi uusia videoita ja laulut ovat nähtävillä vähintään kolmen kuukauden ajan.

Opetuksesta vastaa muskarin Salla (Salla Hirvilammi, varhaisiän musiikkipedagogi YAMK), jolla on yli kymmenen vuoden kokemus muskariopettajana.

Näytä vastaus Piilota

Mitä Musasopin muskarissa voi oppia?

Musasopin muskarissa työtapoina ovat laulu, soitto, leikki, liikkuminen ja kuuntelu, joiden avulla opitaan monipuolisesti erilaisia taitoja. Taitotavoitteet on sulautettu tarinallisten ja viihdyttävien tuntien sisältöön, jolloin uuden oppiminen käy kuin huomaamatta laulun ja leikin varjolla. Musiikilliset tavoitteet vaihtelevat muskarituntien välillä ja jokainen tunti pitää sisällään useammankin harjoiteltavan taidon, jotka kaikki kuuluvat varhaisiän musiikkikasvatuksen oppisisältöihin.

Muskarissa opetellaan mm.

Äänenhallinnan taitoja
Harjoitellaan tuottamaan erilaisia ääniä suhuäänteistä sävelmelodioihin, käyttämään ääntä eri voimakkuuksilla, laulamaan monipuolisesti lauluja perinteistä kansansävelmistä uuteen lastenmusiikkiin, eläytymään ja ilmentämään ääntä käyttäen muun muassa reippaita, vauhdikkaita, surumielisiä ja kauniita laulumelodioita, aloittamaan ja lopettamaan laulu sovitusti yhtä aikaa ja rytmittämään puhetta ja laulua musiikin mukaan.

Soitannollisia taitoja
Harjoitellaan hallitsemaan erilaisia rytmisoittimia, kuten marakasseja ja rytmimunia (kotioloissa maustepurkki), rumpuja (siivousämpäri) ja rytmikapuloita (tussit tai legopalikat), tutkailemaan soitinten erilaisia soittotapoja, tuottamaan soittimilla perussykettä sekä yksityiskohtaisempia sanarytmejä, soittamaan eri voimakkuuksilla ja ilmentämään soittamalla erilaisia tunnetiloja.

Kehonhallinnan taitoja
Harjoitellaan erilaisia karkea- ja hienomotoriikkaa kehittäviä liikkeitä, ylitetään kehon keskiviivaa, opitaan nimeämään ja osoittamaan eri kehonosia ja vahvistetaan kehotuntemusta ja -pystyvyyttä musiikkiliikunnan kautta sekä kehorytmejä soittaen.

Musiikin havainnoinnin taitoja
Harjoitellaan tunnistamaan ja toistamaan erilaisia musiikillisia piirteitä, kuten voimakkuus (hiljainen piano – voimakas forte), sävelkorkeus (korkea – matala), harmonia (haikea molli – iloinen duuri) ja poljento (marssi – valssi). Opitaan tuntemaan eri säestys- ja melodiasoittimia ja musiikkisanastoa, kuten termit välisoitto ja soolo.

Näytä vastaus Piilota

Miten liityn muskarilaiseksi?

Musasopin muskarisovellus on ilmainen ja pääset katsomaan videoita saman tien osoitteessa app.musasoppi.fi!

Kun haluat käyttöösi kaikki muskaritunnit ja joka viikko ilmestyvät uutuudet, liity Musasopin muskarilaiseksi rekisteröitymällä sähköpostiosoitteellasi. Sähköpostiosoitteen antamisen jälkeen lisää luottokorttisi tiedot ja muskarijäsenyytesi aktivoituu välittömästi. Uutena muskarilaisena saat automaattisesti 30 vuorokautta ilmaista katseluaikaa, sen jälkeen muskarin kuukausimaksu on 5,90€. Tilauksen voit perua milloin vain ja halutessasi aktivoida sen tulevaisuudessa taas uudelleen sovelluksen asetuksista löytyvästä ’Hallinnoi tilausta’ painikkeesta.

Turvallisen ja sujuvan maksamisen takaamiseksi Musasopin muskarin maksaminen tapahtuu Stripe-maksupalveluntarjoajan kautta. Voit lukea lisää Stripesta täältä, Stripen käyttöehdot ovat nähtävissä täällä.

Mikäli haluat ennemmin ostaa muskaritilauksen kertamaksulla, onnistuu se lahjakortin avulla. Lahjakorteissa on valittavana 1, 3 ja 6 kuukauden muskaritilaus. Lue lisää kohdasta ’Lahjakortilla muskariin’.

Näytä vastaus Piilota

Haluatko antaa palautetta tai esittää laulutoiveita?
Voit tehdä sen viestillä Musasopin somessa tai yhteydenottolomakkeella täällä!