Musasopin muskarisovellus on nyt saatavilla myös varhaiskasvatuksen käyttöön. Ota viikottain päivittyvä varhaisiän musiikkikasvatuksen sisältö henkilökunnan tueksi ja avuksi myös omassa yksikössäsi.

Musasopin muskarissa opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa varhaisiän musiikkipedagogi ja sisällöt tukevat monipuolisesti lapsen musiikillisten taitojen kehittymistä. Kiinnostaako, minkä teemojen parissa tänä lukuvuonna musisoidaan? Käy kurkkaamassa julkaisuaikataulu jo etukäteen tästä!

Viikottain julkaistavien videosisältöjen lisäksi muskarin varhaiskasvatuslisenssi sisältää pedagogisen viikkokirjeen, joka mahdollistaa henkilökunnan perehtymisen materiaaleihin etukäteen ja tuo myös paljon lisäsisältöä varhaiskasvatushetkiin.

Musasopin muskarin sisältö tukee varhaiskasvatussuunnitelmaan kirjattuja musiikillisen ilmaisun tavoitteita ja auttaa toteuttamaan suunnitelman mukaista musiikkikasvatusta monipuolisesti, kasvattajan omasta musiikillisesta osaamisesta riippumatta.

Muskarisovelluksen varhaiskasvatuskäyttöä on ollut mukana pilotoimassa Rauma-Repolan päiväkoti Raumalla ja Tuulenkylän päiväkoti Jyväskylässä. Lue henkilökunnan käyttäjäkokemuksia alta!

Muskarilisenssi sisältää viikoittain ilmestyvän pedagogisen infokirjeen, joka tukee ja täydentää muskarihetkien oppisisältöjä.

Sovelluksesta löydät laajan kattauksen sekä kokonaisia muskarihetkiä että yksittäisiä lauluvideoita. Uutta sisältöä julkaistaan vuoden jokaisena torstaina ja pääset selaamaan arkistoa aina vähintään kolmen kuukauden ajalta.

Muskarilisenssin hinta määräytyy yksikön lapsimäärän mukaan. Pyydä tarjous alta! Uuteen tilaukseen sisältyy aina kuukauden ilmainen kokeilujakso.

Lisätietoa

Miten muskarisovellus toimii?

Voit käyttää Musasopin muskaria haluamallasi laitteella: tietokoneella, älypuhelimella, tabletilla tai älytaululla.

Muskari on PWA (progressive web application) -sovellus. Tämä tarkoittaa sitä, että itse se sijaitsee verkkosivulla, mutta on helposti ladattavissa mobiililaitteesi työpöydälle, jonka jälkeen sitä käytetään mobiilisovelluksen tapaan. Aloita vierailemalla sivulla app.musasoppi.fi. Kotinäytölle lataaminen onnistuu kaikilla puhelin- ja tablettimalleilla helposti painamalla sovelluksen etusivun ylälaidassa olevaa painiketta. Selaimestasi riippuen lataus käynnistyy joko automaattisesti tai viimeistään kahdella klikkauksella ohjeita seuraamalla. 

Halutessasi voit myös käyttää Musasopin muskaria tietokoneesi tai älytelevisiosi selaimella. Jos käytössäsi on Chromecast, sovellusnäkymän voi myös heijastaa televisioon sen avulla. Tätä varten avaathan muskarin puhelimesi Chrome-selaimella.

Mobiilisovelluksesta poiketen, koska PWA-sovellus sijaitsee verkossa, se ei vaadi sinulta koskaan päivittämistä vaan on joka hetki ajan tasalla, eikä myöskään vie tilaa laitteeltasi.

Näytä vastaus Piilota

Mitä muskarisovellus sisältää?

Musasopin muskarissa pääset katsomaan sekä teemallisia muskaritunteja että yksittäisiä lauluvideoita. 

Muskaritunnit jakautuvat mukaansatempaaviin teemoihin, joista jokaisesta julkaistaan kolme 15-20 minuutin mittaista videotuntia. Tunnit ovat tarinallisia laulukokonaisuuksia, jotka sisältävät muun muassa musiikkiliikuntaa, laulamista ja soittamista. Muskariopetus etenee tavoitteellisesti opettaen lapselle leikin ja satujen varjolla monipuolisesti musiikillisia taitoja. Osallistumiseen ei tarvita soittimia, vaan soitannolliset osuudet on aina mahdollista toteuttaa myös sovelletuilla välineillä, kuten ämpärirummulla ja maustepurkkimarakassilla. Tunneilla johdatetaan sadun ja muskarin maailmaan lämminhenkisillä lavasteilla. Musasopin muskariin ilmestyy uusi muskaritunti vuoden jokaisella viikolla ja kaikki muskaritunnit ovat katsottavissa aina vähintään kolmen kuukauden ajan.

Yksittäisiä lauluvideoita löytyy Musasopin muskarista kahdenlaisia: ikivihreitä lastenlauluja ja muskaritunneilta tuttuja lauluvideoita. Ikivihreät laulut löytyvät sovelluksesta pysyvästi, mukaan klassikkolistalle ovat päässeet muun muassa Elefanttimarssi ja Viisi pientä ankkaa. Näiden ikisuosikkien lisäksi kaikkien sovelluksessa julkaistavien muskarituntien kaikki laulut ovat nähtävillä myös omina yksittäisinä videoinaan. Nämä muskarilaulut uudistuvat, kuten muskaritunnitkin: joka viikko ilmestyy katsottavaksi uusia videoita ja laulut ovat nähtävillä vähintään kolmen kuukauden ajan.

Näytä vastaus Piilota

Mitä pedagoginen viikkokirje sisältää?

Muskarin sähköinen viikkokirje täydentää ja tukee muskarisovelluksessa ilmestyvää videosisältöä. Kirjeestä löydät:

  • Muskaritunnin sisältämät laulut
  • Tiedon, mistä lastenlaulukirjoista kyseisten laulujen nuotit löytyvät.
  • Nuotit Musasopin julkaisemiin lastenlauluihin.
  • Tiedon, mitä soittimia tai muita tarvikkeita videotunnilla tullaan käyttämään.
  • Musiikkipedagogiset ohjeet kaikkiin lauluihin eli etukäteistiedon, mitä musiikillista asiaa kyseisen laulun kanssa tullaan tunnilla harjoittelemaan.
  • ’Kuunnellaan klassista’: suoran linkin joka viikon sisältöön sopivaan klassisen musiikin kappaleeseen ja vinkin, miten musiikkia voi lasten kanssa hyödyntää.
  • Muuta kivaa ja hyödyllistä: lukuvuoden aikana tulet saamaan mm. soitinrakennusvinkkejä, askarteluohjeita ja ideoita kevät- ja joulujuhlien toteutukseen.

Musasopin muskarin viikkokirje on saatavilla vain varhaiskasvatuslisenssin käyttäjille.

Näytä vastaus Piilota

Minkä ikäisille lapsille muskaritunnit sopivat?

Musasopin muskarituntien sisältö on suunniteltu alle kouluikäisten lasten mielenkiinnonkohteita silmällä pitäen. Tunneilla harjoiteltavat taidot on taitotasoltaan kohdennettu noin 3-5-vuotiaille lapsille, joilta osallistuminen ja ohjeiden seuraaminen onnistuu itsenäisesti. Myös nuoremmat hyötyvät ja viihtyvät muskarituntien parissa, mutta saattavat tarvita enemmän aikuisen apua ja ohjausta paikanpäällä.

Musasopin muskarisovellus on suunniteltu niin helppokäyttöiseksi, että sen käyttäminen onnistuu lapselta myös itsenäisesti noin 3-vuotiaasta alkaen. Lapsen itsenäistä muskarisurffailua varten suosittelemme lataamaan sovelluksen puhelimen tai tabletin kotinäytölle, jolloin sovelluksesta ei pääse harhautumaan muille sivustoille. Yhdessä aikuisen kanssa sovellusta voi käyttää myös tietokoneella tai älyTV:n selaimella.

Ethän jätä lasta valvomatta, vaan pidät pientä musikanttia silmällä myös muskarisurffailun ajan.

Näytä vastaus Piilota

Mitä muskarissa opetellaan?

Musasopin muskarissa työtapoina ovat laulu, soitto, leikki, liikkuminen ja kuuntelu, joiden avulla opitaan monipuolisesti erilaisia taitoja. Taitotavoitteet on sulautettu tarinallisten ja viihdyttävien tuntien sisältöön, jolloin uuden oppiminen käy kuin huomaamatta laulun ja leikin varjolla. Musiikilliset tavoitteet vaihtelevat muskarituntien välillä ja jokainen tunti pitää sisällään useammankin harjoiteltavan taidon, jotka kaikki kuuluvat varhaisiän musiikkikasvatuksen oppisisältöihin.

Muskarissa opetellaan mm.

Äänenhallinnan taitoja
Harjoitellaan tuottamaan erilaisia ääniä suhuäänteistä sävelmelodioihin, käyttämään ääntä eri voimakkuuksilla, laulamaan monipuolisesti lauluja perinteistä kansansävelmistä uuteen lastenmusiikkiin, eläytymään ja ilmentämään ääntä käyttäen muun muassa reippaita, vauhdikkaita, surumielisiä ja kauniita laulumelodioita, aloittamaan ja lopettamaan laulu sovitusti yhtä aikaa ja rytmittämään puhetta ja laulua musiikin mukaan.

Soitannollisia taitoja
Harjoitellaan hallitsemaan erilaisia rytmisoittimia, kuten marakasseja ja rytmimunia (kotioloissa maustepurkki), rumpuja (siivousämpäri) ja rytmikapuloita (tussit tai legopalikat), tutkailemaan soitinten erilaisia soittotapoja, tuottamaan soittimilla perussykettä sekä yksityiskohtaisempia sanarytmejä, soittamaan eri voimakkuuksilla ja ilmentämään soittamalla erilaisia tunnetiloja.

Kehonhallinnan taitoja
Harjoitellaan erilaisia karkea- ja hienomotoriikkaa kehittäviä liikkeitä, ylitetään kehon keskiviivaa, opitaan nimeämään ja osoittamaan eri kehonosia ja vahvistetaan kehotuntemusta ja -pystyvyyttä musiikkiliikunnan kautta sekä kehorytmejä soittaen.

Musiikin havainnoinnin taitoja
Harjoitellaan tunnistamaan ja toistamaan erilaisia musiikillisia piirteitä, kuten voimakkuus (hiljainen piano – voimakas forte), sävelkorkeus (korkea – matala), harmonia (haikea molli – iloinen duuri) ja poljento (marssi – valssi). Opitaan tuntemaan eri säestys- ja melodiasoittimia ja musiikkisanastoa, kuten termit välisoitto ja soolo.

Näytä vastaus Piilota

Musasopin muskarin opettaja

Musasopin muskarin on luonut ja kaikesta pedagogisesta sisällöstä vastaa Salla Hirvilammi, varhaisiän musiikkipedagogi YAMK.

Sallalla on yli 10 vuoden kokemus musiikkileikkikoulunopettajan työstä musiikkioppilaitoksessa. Tällä hetkellä hän opettaa musiikkikasvatusta varhaiskasvatuksen opiskelijoille Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksella.

Lue lisää Piilota

Saatavilla olevat lisäpalvelut

Muskarilisenssin lisäksi Musasoppi tarjoaa varhaiskasvatusyksiköille yksilöllisesti räätälöityjä apuja musiikkikasvatusviidakossa seikkailuun.

  • Tilaa kauttamme laadukkaat lastensoittimet pienten musikanttien käyttöön.
  • Kaipaatko apua kevät- tai joulujuhlan suunnitteluun? Tilaa valmiiksi suunniteltu juhlaohjelma tarinallisine juontoineen. Kappaleet ovat tuttuja muskarista ja esitysnumerot lapsiryhmien taitotason mukaan räätälöityjä.
  • Live-muskari päiväkodin puuhapäivään? Kysy tarjous juuri teille suunniteltuun ohjelmanumeroon.
  • Musiikkikasvatuksen puuhapäivä henkilökunnalle? Tutustutaan uusiin lauluihin toivomastanne aiheesta tai otetaan vaikka ukulelen alkeet haltuun.

Kysy rohkeasti tarjousta mihin tahansa ideaan sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella!

Lue lisää Piilota

Kysy tarjous yksiköllesi!

Lähetä